Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ζωή σου μένει στάσιμη κι αναρωτιέσαι το γιατί; Εμείς ξέρουμε!

Αν εδώ και καιρό παρατηρείς ότι στη ζωή σου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και νιώθεις ότι μένεις στάσιμος, εμείς ξέρουμε γιατί σου συμβαίνει αυτό! Ή τουλάχιστον εικάζουμε!

Μπορεί να βλέπεις ότι η ζωή σου μένει στάσιμη, όμως, να μην μπορείς να αντιληφθείς τον λόγο. Σκέφτηκες μήπως ο φόβος σου για την αποτυχία σε κάνει να μένεις πίσω βλέποντας τους άλλους να προχωρούν;



Η απόρριψη και η αποτυχία θεωρούνται απ’ τους δύο μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου κι εσύ καλείσαι να τους αντιμετωπίσεις!

Πώς θα πάρεις προαγωγή εάν δεν δοκιμάσεις να δείξεις τις ικανότητές σου επειδή φοβάσαι πως θα αποτύχεις σε κάτι πιο απαιτητικό; Πώς θα ξεπεράσεις τον πρώην σου εάν φοβάσαι να τολμήσεις μια νέα σχέση επειδή μπορεί να αποτύχει; Πώς θα ανεξαρτητοποιηθείς απ’ τους γονείς σου εάν φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα του να μετακομίσεις μόνος σου;

Πρέπει να τολμάς και να μην φοβάσαι να αποτύχεις! Να θυμάσαι πως αποτυχία δεν σημαίνει δυστυχία!

Κάτι που δοκίμασες και τελικά δεν πέτυχε, δεν θεωρείται ανούσιο καθώς σου έδωσε σπουδαία μαθήματα για την πορεία. Σε έκανε να καταλάβεις τις αδυναμίες σου και τι πήγε στραβά για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη στο μέλλον!

Ποια είναι τα σημάδια του φόβου της αποτυχίας;

  • Απροθυμία να δοκιμάσεις νέα πράγματα και να δεσμευτείς για να υλοποιήσεις ένα project ή μια αρμοδιότητα.
  • Σαμποτάρεις τον εαυτό σου: Αναβάλλεις πράγματα κι έχεις υπερβολικό άγχος.
  • Πας μόνο τις γνώριμες καταστάσεις: Δείχνεις προθυμία ν’ ασχοληθείς μόνο με καταστάσεις που ξέρεις ότι «το έχεις» σίγουρα.
  • Δεν δέχεσαι ότι είσαι καλός: Λες συνεχώς αρνητικά πράγματα για τον εαυτό σου και δεν πιστεύεις καθόλου ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Για να σταματήσεις να φοβάσαι θα πρέπει να εξετάζεις σε κάθε περίπτωση όλα τα πιθανά σενάρια και να προσπαθείς να αντιληφθείς με ρεαλιστικά κριτήρια εάν μια ενδεχόμενη αποτυχία θα σου κοστίσει σε τέτοιο βαθμό που θα σε κρατήσει πιο στάσιμο απ’ ό,τι είσαι τώρα.

Πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο τελειομανής για να αισθάνεσαι πιο ελεύθερος. Κάνε λάθη, ζήσε! Αυτό σημαίνει να είσαι άνθρωπος!

ipop.gr