Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πού και πότε κόλλησε το πρώτο του ένσημο -VIDEO

Tα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 12/1 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμμάτων του Οργανισμού. Στην αρχική του τοποθέτηση μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε το «πού» αλλά και το «πότε» κόλλησε το πρώτο του ένσημο.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι επιστρέφω και σε έναν χώρο ο οποίος μου είναι οικείος. Ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε ότι εδώ, το καλοκαίρι του ’91, κόλλησα το πρώτο μου ένσημο στην Ελλάδα, εργαζόμενος με την τότε Διοικήτρια του Οργανισμού, λίγο πριν καταταγώ στον Στρατό» ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:



 

«Οπότε έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την εργασία μου σε αυτό το κτήριο, πριν από 31 ακριβώς χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα πως «τα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήθηκαν 50.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ τα προηγούμενα 4 χρόνια είχαν δημιουργηθεί 42.000 θέσεις εργασίας».

Διευκρίνισε δε ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αποτελούν μόνο μία πτυχή της συνολικής πολιτικής που το υπουργείο Εργασίας έχει, συνολικά, στα ζητήματα απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, επιτεύχθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο αύξηση 17,9% στη δημιουργία θέσεων σε σύγκριση με ολόκληρη την τετραετία 2016-2019, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας.

Ο στόχος των προγραμμάτων, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι εξαιρετικά φιλόδοξος: να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022, με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ».

Ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη ενημερώθηκε από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τα αποτελέσματα των προγραμμάτων τόνωσης της απασχόλησης την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021, φάση κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη η πανδημία, δημιουργήθηκαν 50.131 νέες θέσεις εργασίας χάρη σε 16 προγράμματα που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ. Το 2022 θα προσφερθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις, μέσω 11 νέων προγραμμάτων τα οποία θα αντλήσουν σχεδόν 590 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω επτά συνεχιζόμενων δράσεων.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «αυτές οι πολιτικές αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη του προοδευτικού στίγματος της συνολικής πολιτικής που έχει η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας», προσθέτοντας ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης «αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας».