Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ στις 31 Μαρτίου οι υγειονομικοί που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι -VIDEO

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις ουσιαστικά υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν εμβολιαστεί, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε πως «θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31/03 και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς».



 

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3 δόση δεν μπορούν αυτή την στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή αυτό δεν θα γίνει», σημείωσε.

Αποκλιμάκωση των μέτρων
«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».