Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα οινικής εκπαίδευσης στο Ναύπλιο – Εισαγωγή στην Οινογνωσία για Επαγγελματίες της Εστίασης

Πρόκειται για ένα περιεκτικό, ταχύρρυθμο πρόγραμμα οινικής εκπαίδευσης που απευθύνεται στοχευμένα στους επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας. Ολοκληρώνεται σε δύο ημέρες (minimum 6 ώρες την ημέρα) και περιλαμβάνει θεωρητική παρουσίαση, καθώς και πρακτική εξάσκηση (γευστική δοκιμή/γευσιγνωσία).

Θεματικές ενότητες




 

– Εισαγωγή στο κρασί: ιστορία, οινοποίηση, χρηστικές γνώσεις στην εξέταση και τη δοκιμή του κρασιού

– Ελληνικός αμπελώνας: οι βασικές οινοπαραγωγικές ζώνες και τα κρασιά τους

– Διεθνής αμπελώνας: ο παλαιός και ο νέος κόσμος και αντιπροσωπευτικά κρασιά τους

– Γλυκά και αφρώδη κρασιά

– Storytelling για επαγγελματίες του κρασιού

– Η τέχνη του perfect serve στο κρασί

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα δοκιμαστούν συνολικά 12 ετικέτες κρασιού που θα αφορούν στις παραπάνω ενότητες.

Ημέρα, ώρα, τόπος

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα τις ημέρες Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, από τις 11.00πμ ως τις 17.00μμ στον χώρο του Savor Experiences στο Ναύπλιο (25ης Μαρτίου 20)

Ο εισηγητής

Ο Θόδωρος (Ted) Λέλεκας ασχολείται επαγγελματικά με την επικοινωνία του κρασιού από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ήταν ο πρώτος Έλληνας wine blogger, ενώ είναι ένας από τους βασικούς συντάκτες του περιοδικού «Οινοχόος» της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από το 2006. Είναι κριτής σε ορισμένους από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, ενώ συμβουλεύει μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση κρασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους digital wine influencers διεθνώς, ενώ την περίοδο 2015-2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου & Αποσταγμάτων (FIJEV). Από το 2017 ανήκει στο δυναμικό του Ομίλου Moët Hennessy ως Brand Ambassador για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών 5άστερων ξενοδοχείων, εκλεκτών εστιατορίων και κορυφαίων bars & clubs για όλα τα προϊόντα του Ομίλου (Σαμπάνιες, οινοπνευματώδη και fine wines) σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά πλήρες σετ σημειώσεων και βεβαίωση παρακολούθησης από τον εισηγητή.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι €200 και περιλαμβάνει την θεωρητική παράδοση, καθώς και τα κρασιά που θα δοκιμαστούν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον ιό Covid-19.

Για κράτηση θέσης, επικοινωνείτε απευθείας με τον εισηγητή:
atelier.telegourmet@gmail.com / 6936-801506

argolikeseidhseis.gr