Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Αργολίδα – Τι ζήτησε για τους αγρότες -VIDEO

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Αργολίδα ο Αλέξης Τσιπρας. Ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις για να υπάρξει ανακούφιση των παραγωγών, καθώς όπως είπε, “η ακρίβεια έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους αγρότες”.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε από την Αργολίδα που επισκέπτεται και συνομιλεί με αγρότες και κτηνοτρόφους οι οποίοι αγωνιούν για το εισόδημά τους που όπως είπαν “συρρικνώνεται στις παρούσες συνθήκες”, “να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους αγρότες” οι οποίοι όπως ανέφερε “βιώνουν συνθήκες ασφυξίας από την τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων” .



Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα, καθώς αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος 5 και 6 φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα”.

“Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν” επεσήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι “αυτά τα αναγκαία μέτρα δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει” διότι έγνοια της, όπως ανέφερε “είναι οι ισχυροί, η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο”.

“Λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος η λαϊκή ετυμηγορία οι εκλογές, η Προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας” είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε:
-Άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
-Ειδική επιδότηση προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος

Ο ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα ελέγχους επισπεύδοντας τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές διαδικασίες

Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε “θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα για την οικονομία της χώρας, τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο”.

Με φόντο τους πρόσφατους παγετούς και την μεγάλη καταστροφή που βίωσαν οι αγρότες της Αργολίδας στα αγροτικά τους προϊόντα και το κύμα ακρίβειας που γονατίζει το αγροτικό εισόδημα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Αργολίδα την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας στις 11:00 επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αργολική Γη» στο Κουτσοπόδι όπου είχε εκτενή συζήτηση με τους συνεταιριστές και τους αγρότες της περιοχής και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Λίγο αργότερα, στις είχε συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία της Αγίας Τριάδας.

Τον Πρόεδρο της αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνόδευαν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Τάκης Παπαϊωάννου Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, ο πολιτευτής Γιώργος Γαβρήλος και άλλα στελέχη του κόμματος στο νομό.

argolikeseidhseis.gr