Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς τον συμμαθητή Δημήτρη Καραργύρη

Άλλος ένας φίλος και συμμαθητής μας  έφυγε από κοντά μας, ο Δημήτρης Καραργύρης

Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανάρτηση του φίλου και συμμαθητή Γιώργου Κεντρωτή

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΡΓΥΡΗ



Ο Δημήτρης Καραργύρης, συμμαθητής μου μέχρι το καλοκαίρι του 1973 στο 6τάξιο Γυμνάσιο της Νεμέας, δεν είναι πια στη ζωή. Πληροφορήθηκα τον θάνατό του από άλλον συμμαθητή μας πριν από λίγο. Είχαμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε φύγει από τη σκέψη μου. Άριστος φίλος και μαθητής, εξαιρετικός μπαλαδόρος (παίζαμε πάντα αντίπαλοι – για ευνόητους λόγους), και ψυχή της παρέας στα πάρτυ που οργάνωνε. Τις τελευταίες τάξεις, επειδή ήταν άριστος μαθητής, ιδίως στα Μαθηματικά, τις έβγαλε στην Ιονίδειο Σχολή του Πειραιά. Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και τραυματιστεί σοβαρά από τα “όργανα της τάξης”.

Αντισυμβατικός σε όλα του, δεν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο, αλλά δούλευε από μικρή ηλικία στην Εθνική Τράπεζα, στο Κατάστημα της οδού Ιπποκράτους. Μέχρι το 1993, οπού έφυγα από την Αθήνα, βλεπόμασταν τακτικά. Μετά χαθήκαμε. Κρίμα να μην μπορώ να βρω μια φωτογραφία μας. Γι’ αυτό και βάζω μια φωτογραφία από το σχολείο μας όπως είναι σήμερα. Γαίαν έχοις ελαφράν, φίλε Δημήτρη.

Χαιρετισμούς στον Γιώργο Ανδριανάκο, στον Δημήτρη Μπενέκο, στον Γιώργο Σκουτέρη, στη Νικολίτσα Χριστούλια και στον Τόλη Τσιλιγγίρη.

Yorgos Kentrotis για τον Δημήτρη Καραργύρη