Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Χειμερινή εξόρμηση στον Ταύγετο

26/27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει διήμερη χειμερινή εξόρμηση στον Ταύγετο.

Ο Ταύγετος γνωστός σε όλους μας απαιτεί ιδιαίτερη, προσοχή, και γνώσεις για σωστή, και ασφαλή διαδρομή. 

Οι παγωμένες επιφάνειες σε πολλά σημεία της διαδρομής χρειάζονται εμπειρία, και σεβασμό.

Ξεκίνημα μεσημέρι Σαββάτου στις 11:00 από Κόρινθο, πάμε στην Σπάρτη περιοχή Μαγγανιάρη, 2-2:30 ώρες κι από εκεί μετά 1:30-2:00 ώρες περίπου πορεία φτάνουμε στο καταφύγιο Σπάρτης 570 μ υψομετρικά.

Διανυκτέρευση εντός καταφυγίου, και την Κυριακή πρωί 06:00-06:30 αναχώρηση για την κορυφή Πρ. Ηλίας, για να προλάβουμε το χιόνι όσο πιο παγωμένο γίνεται ώστε η ανάβαση να είναι και σχετικά πιο άνετη μέχρι την κορυφή.

Κόστος καταφυγίου 12€ το άτομο για 12 τουλάχιστον άτομα, εάν τα άτομα είμαστε λιγότερα από 12, το κόστος θα ανέβει ανάλογα.

Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει έως 18 άτομα.

Υπάρχει η δυνατότητα φαγητού και πρωινού με έξτρα χρέωση 12€, μακαρόνια με κιμά, σαλάτες, κρασί.

Απαραίτητα κραμπόν πιολέ κράνος όλοι.

Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκριση των ενδιαφερομένων στους αρχηγούς, ώστε να γίνει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός της εξόρμησης.

Ω.Π 8-10 ώρες Β.Δ Β+ Υ.Δ +850μ.

Αρχηγοί εξόρμησης

Γεωργουδάκης Σωτήρης 6973736090

Κουναβέλης Τάσος 6932902284

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, κραμπόν, πιολέ.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναιού, στις μετακινήσεις με Λεωφορεία θα συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η

2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η

3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.