Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Ιατρικών Συλλόγων με Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ηγεσία Υπουργείου Υγείας

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Παρευρέθηκαν ο υπουργός υγείας κ. Α. Πλεύρης και η υφυπουργός υγείας κα Ζ. Ράπτη.

Στη σύνοδο συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κατσαρός. 

Στη συνάντηση ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα τρία επίπεδα ανασχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσα από νομοσχέδια που ετοιμάζονται και αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Οι προτάσεις του Υπουργείου θα έρθουν σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα. Η κα Ράπτη κάλεσε σε συνεργασία για καλύτερη Ψυχική Υγεία.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ΕΣΥ που θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου, τις προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού, την αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών και τη μοριοδότηση των επικουρικών ιατρών.

Στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή της και τα ποιοτικά κριτήρια τα οποία αναφέρθηκαν ως προϋπόθεση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν περισσότερο τα διαγνωστικά εργαστήρια για την αξιολόγησή τους. Η κατάργηση του clawback είναι η ενδεδειγμένη λύση. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης για ανασφάλιστους συμπολίτες μας από όλους τους ιατρούς (δημοσίου- ιδιωτικού τομέα), με σκοπό τη διευκόλυνσή τους.
Αναμένοντας τις προτάσεις του υπουργείου για διαβούλευση, ο ΙΣΑ θα έχει πάντα στόχο την αναβάθμιση των παροχών δημόσιας υγείας στους συμπολίτες μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ