Βασιλακόπουλος: Πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών -VIDEO

Τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στον πόλεμο, στην οικονομία και την ακρίβεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός έχει φύγει από την ζωή μας, τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως δυστυχώς “πλέον οι 57 και 59 νεκροί κάθε ημέρα δεν προκαλούν αίσθηση”. 

“Δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία. Από 16.000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα”, επεσήμανε, λέγοντας πως είναι πιθανό να προκύψει και νέο κύμα πανδημίας λόγω του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία, “μια χώρα με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού”.

“Πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί. Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο”, λέγοντας πως ακόμη και 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη” σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως επανέλαβε, είναι “πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών”, προσθέτοντας ότι “στις χώρες που αυτό συζητιέται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους”.

“Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν”, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.