Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μια ομάδα νέων πραγματοποίησε με επιτυχία το φύτεμα ενός αμπελώνα στην ιστορική Νεμέα

Του Δημήτρη Χριστούλια

Η Νεμέα είναι πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για την ιστορία της και φυσικά το εξαιρετικό της κρασί. Στην ευλογημένη γη της Νεμέας καλλιεργείται μια από τις πιο εκλεκτές και πλούσιες ποικιλίες αμπέλου: Το διάσημο σε όλον τον κόσμο Αγιωργήτικο. Αυτήν την περίοδο αρκετοί είναι οι αγρότες στην Νεμέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που προχωρούν στην φύτευση των αμπελώνων τους.



 

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, που αγαπούν τους αμπελώνες όπως ο Γιώργος Χριστούλιας, ο Αποστόλης Τσαούσης, ο Δημήτρης και ο Θοδωρής Χατζάρας, ο Παναγιώτης και ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες με μεγάλη επιτυχία το φύτεμα ενός αμπελώνα στην περιοχή Κάτσενα της Νεμέας. Για το φύτεμα του αμπελώνα ακολούθησαν την τεχνική της «δύναμης του νερού» η οποία έχει δώσει πολύ καλά αποτελέσματα στους αμπελουργούς. Η ποικιλία τι άλλο από το διαμάντι του ελληνικού αμπελώνα το Αγιωργίτικο, που αυτήν την δύσκολη περίοδο τράβα το άρμα των εξαγωγών μαζί με το Ασύρτικο της Σαντορίνης.

Νεμέα

Η ομάδα των αγροτών από την Νεμέα έχοντας τεχνογνωσία και μεράκι για την καλλιέργεια των αμπελώνων αναλαμβάνουν την φύτευση αμπελώνων όχι μόνο στην Νεμέα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ήδη με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φύτεμα αμπελώνων σε νησιά των Κυκλάδων. Οι γνώστες του καλού κρασιού υποστηρίζουν ότι ένας εξαιρετικός οίνος ξεκινά το ταξίδι του από το αμπέλι. Η σωστή καλλιέργεια των αμπελώνων αποτελεί το Α και το Ω για να δημιουργηθούν κρασιά υψηλής ποιότητας που θα συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η ομάδα των νέων από την Νεμέα που φυτεύουν και καλλιεργούν αμπελώνες το γνωρίζουν πολύ καλά για αυτό φροντίζουν το φύτεμα να γίνει με την πρέπουσα προσοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους που περιλαμβάνουν το φύτεμα αμπελώνων σε όλη την Ελλάδα. Εξάλλου, όλοι απασχολούνται με την καλλιέργεια αμπελώνων από νεαρή ηλικία. Το FoodLife εύχεται σε όλη την ομάδα υγεία και φυσικά ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

foodlife.gr