Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (15.4.2022) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας, 33, 31 και 24 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι τα ανωτέρω τρία (3) άτομα δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς , πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αγροικίες των ανωτέρω, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης (κλαδιά δενδρυλλίων, φύλλα και φούντα), συνολικού βάρους -2.542,2- γραμμαρίων,
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -126,85- γραμμαρίων,
δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -10- εκατοστών, περίπου,
-2- ζυγαριές ακριβείας,
τρίφτης κάνναβης, με υπολείμματα κάνναβης και
-3- κινητά τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.