Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίλησε το θαμμένο tablet – Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε κεταμίνη στο διαδίκτυο

Η χορήγηση κεταμίνης ήταν αυτή που φώτισε και ξεκλείδωσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και που έστειλε τελικά την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι αυτή σκότωσε το παιδί.
Η 33χρονη όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά ότι η ίδια έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη αλλά ότι δεν γνώριζε καν την συγκεκριμένη ουσία. Όλα αυτά όμως, πριν μιλήσει το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο η ίδια έβαλε στο φέρετρο της κόρης της.



 

Όπως προέκυψε από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί. 3 ημέρες μάλιστα πριν τον μαρτυρικό θάνατο, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο tablet.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.

«Της την έδωσαν οι γιατροί»
Στην απολογία της η ρουλα πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος.

«Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες», ανέφερε στην κατάθεσή της η 33χρονη.

Και ενώ ημέρα την ημέρα έρχονται νέες αποκαλύψεις που καταρρίπτουν κάθε ισχυρισμό της , η ίδια εξακολουθεί να κρατά την ίδια σκληρή γραμμή. Δηλώνει αθώα ψάχνει τρόπους να βρει νέο άλλοθι, ζητώντας να την βοηθήσει οποιοσδήποτε γνωρίζει πως δόθηκε κεταμίνη στο παιδί της.

Της χορηγήθηκε κεταμίνη όσο ήταν ζωντανή
Σύμφωνα με τα στοιχεία η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατηγορούμενη μητέρα προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρους και να τους πείσει ότι η Τζωρτινα παρουσίαζε αρρυθμίες .

Ο γιατρός διαπίστωσε ότι το τελευταίο επτάμηνο η 33χρονη είχε στείλει 180 σήματα στους γιατρούς για να αναδείξει το ζήτημα της αρρυθμίας της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα τη μοιραία ημέρα που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με κατάθεση γιατρού του Ωνασείου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάλι προσπαθήσει να μεταδώσει δεδομένα στις 14:00, την ώρα δηλαδή που συμπίπτει με τη χορήγηση της κεταμίνης. Οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην 18η ανακρίτρια θα φέρουν νέες αποκαλύψεις.