Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό -VIDEO

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας και τα επικείμενα νέα μέτρα.
Aναφορικά με το σκληρό lockdown της Σαγκάης ο καθηγητής δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε αυτό είναι «απαράδεκτο».
 

Εάν πάλι προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση, «πάλι είναι κάτι που δεν συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό».

Επισήμανε πως στα επιστημονικά περιοδικά δεν υπάρχει αναφορά για κάτι ανησυχητικό σε ό,τι αφορά τη Σαγκάη.

Σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα μετά το Πάσχα ο κ. Βασιλακόπουλος είπε: «Δεν πιστεύω πως η απόφαση για τα νέα μέτρα πάρθηκε μόνο με υγειονομικά κριτήρια και σωστό είναι να μη γίνεται μόνο με υγειονομικά κριτήρια, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι».

Τόνισε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και πως δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που το εμβόλιο αποτυγχάνει, γι’ αυτό λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, οπότε εάν δεν κυκλοφορεί ο ιός ή κυκλοφορεί λιγότερο, τότε και αυτός που εμβολιάστηκε και δεν έκανε καλή άμυνα θα είναι προστατευμένος» είπε ο καθηγητής.

megatv.com