Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση από την Βλαχέρνα στη Βυτίνα

15-5-2022

Ο σύλλογος μας κάνει εξόρμηση από την Βλαχέρνα, έως την Βυτίνα Αρκαδίας.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Βλαχέρνα που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 950μ στις βόρειες πλαγιές του Μαινάλου. 

Η πορεία διέρχεται από όμορφα ελατοδάση, χαρακτηριστικό του Μαίναλου, δασικά διάκενα, και βαθιά ρέματα, δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες, και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Βυτίνας.

Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε από ένα σπήλαιο βάραθρο και από πολλά οροπέδια, ανάμεσα σε πανέμορφα Έλατα.

Κατά την διαδρομή μας και σε υψόμετρο 1500μ θα φανεί μπροστά μας η Βυτίνα και ειδικά αυτή την εποχή είναι πάρα πολύ όμορφα

ΧΙΜ 15.350 ΥΨ.Δ 850μ Ω.Π 5:30-6 Β.Δ Α+

Ώρα αναχώρησης 07:00 από τα Περιβολάκια Κορίνθου.

Ποσό Συμμετοχής 15 €

Αρχηγοί εξόρμησης

Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716

Μήτσου Ειρήνη 6945103120

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)