Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένταξη του Επιμελητήριου Κορινθίας στο ευρωπαϊκό έργο «ECProgrammeLIFE (topicLIFE-2021-CET-AUDITS)»

Οδηγώντας τις επιχειρήσεις προς την κλιματική ουδετερότητα μέσω της επιτάχυνσης της απορρόφησης των μέτρων ενεργειακής απόδοσης.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης ανακοινώνει τη ένταξη του  Επιμελητήριου Κορινθίας στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα με τίτλο «ECProgrammeLIFE (topicLIFE-2021-CETAUDITS): “Uptakeofenergyauditsrecommendationsfortheenergytransitionofcompanies”, withtheleadershipofRSE».Ο κύριος στόχος του έργου AUDIT-TO-MEASURE είναι να υποστηρίξει εταιρείες στον τομέα της κατασκευής  μηχανισμών και μηχανημάτων προς την κλιματική ουδετερότητα μέσω της επιτάχυνσης της απορρόφησης των μέτρων ενεργειακής απόδοσης. Ο Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.959.494,21 ευρώ.

Η ένταξη του Επιμελητήριου Κορινθίας, ως εταίρος, έργο έγινε την πλέον κατάλληλη στιγμή που ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται στη δίνη μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης με τεράστιες αυξήσεις και κόστη, και με μελλοντικές τάσεις ακόμα πιο δυσοίωνες.

Ο κος Λουζιώτης στις σχετικές δηλώσεις του αναφέρει ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα στέκεται πάντα αρωγός στην στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και με αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσει να συμβάλλει στην προσπάθεια για βελτίωση της ενεργειακής και συγχρόνως οικονομικής κατάστασης.