Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αδιαφορία για τη μεταφορά μαθητών στις εξετάσεις του 3ου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ Άργους – Οι μαθητές διένυσαν με τα πόδια 3 χλμ

Σοβαρό ζήτημα δημιουργήθηκε χθες στη μεταφορά μαθητών για τη συμμετοχή τους στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του 3ου Γενικού Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ Άργους, στην περιοχή της Δαλαμανάρας.

Η ανικανότητα και η αδιαφορία του κ. Νίκα, ο οποίος έχει την ευθύνη για την τροποποίηση των δρομολογίων σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από τη διαφοροποίηση των ωραρίων λόγω των εξετάσεων, είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών να διανύσουν με τα πόδια σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 3 χλμ. (ή να μεταφερθούν με ίδια μέσα) ένα δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο, με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, χωρίς πεζοδρόμια, όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί σοβαρά ατυχήματα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι μαθητές και κατά την επιστροφή τους από το σχολείο στο σπίτι τους.




 

Καλούμε τον κ. Νίκα να αναλάβει την ευθύνη του, ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα και άμεσα να τροποποιηθούν όλα τα απαραίτητα δρομολόγια και να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών.

Επισημαίνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα παρέλαβε όλο το πρόγραμμα της μεταφοράς των μαθητών χωρίς προβλήματα, αφού τα προηγούμενα χρόνια επιλύθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα και προκηρύχθηκαν Διεθνείς Διαγωνισμοί.

Η μοναδική παρέμβαση που είχε να κάνει ο κ. Νίκας στο σύνολο του έργου της μεταφοράς των μαθητών ήταν η προσαρμογή των δρομολογίων κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου που και σε αυτό το ελάχιστο δεν τα κατάφερε!

” Νέα Πελοπόννησος” Πέτρος Τατούλης