Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στο Μαγγανιακό μονοπάτι

5 Ιουνίου 2022

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει εξόρμηση στο Μαγγανιακό μονοπάτι.
Αναχώρηση από Κόρινθο και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο Ανδρομονάστηρο.



 

Το μοναστήρι είναι βυζαντινής περιόδου και σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε από τον Ανδρόνικο τον Β΄ τον Παλαιολόγο. Η πορεία μας ξεκινάει πίσω από το μοναστήρι, περνάμε από ένα τοξωτό πέτρινο γεφύρι, ερείπια νερόμυλου, ελαιώνες και φτάνουμε στο διάσελο.
Από εκεί ακολουθούμε μονοπάτι και φτάνουμε στα ερείπια του κάστρου του Manconico.

Το κάστρο πήρε την ονομασία του από τον φράγκο ιππότη Mayajiado vel Manconico στον οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται και το όνομα του χωριού Μαγγανιακό. Συνεχίζουμε βόρεια και ανηφορικά (δεν έχει σκιά για 40 λεπτά) ,περνάμε το εκκλησάκι του Σταυρού και φτάνουμε στην κορυφογραμμή με ωραία θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Συνεχίζουμε σε κατηφορική πορεία με πυκνή βλάστηση η οποία δημιουργεί μια στοά γνωστή ως το » δένδρο του Μαλλιαρού». Φτάνουμε στο χωριό Μαγγανιακό όπου τελειώνει η πορεία μας. Γεύμα καθ οδόν και επιστροφή στην Κόρινθο.

Ω.Π 5 Υ.Δ.420 Β.Δ. Α

Ώρα αναχώρησης 6:30 από τα περιβολάκια
Κόστος εξόρμησης 20€
Αρχηγοί Εξόρμησης
Τσιπά Μίνα 6944909782,
Νέγρης Σπύρος 6944173731

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.