Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει η μαρτυρία μητέρας που η κόρη της έπεσε θύμα παιδικής πορνογραφίας

Σοκάρει νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι το οποίο ένας επιτήδειος πλησίασε μέσω Instagram.

Η κόρη μου είναι 13 ετών και την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε ένα αίτημα μηνύματος στο Instagram γιατί είναι κλειδωμένο το προφίλ της, το οποίο προέρχεται από έναν κύριο στο εξωτερικό, αρκετά μεγάλο σε ηλικία. Έψαχνε κάτι πολύ συγκεκριμένο από ένα παιδί της ηλικίας της κόρης μου, δίνοντάς του και αμοιβή 5.000 δολάρια. Έψαχνε συγκεκριμένα για ένα sugar baby όπως έγραφε στο μήνυμά του. Δε λέει πάρα πολλά, απλά λέει ότι είδε το προφίλ στο Instagram το οποίο όμως είναι κλειδωμένο και με μια φωτογραφία προφίλ που φαίνεται ότι είναι ένα παιδάκι, λέει η μητέρα του παιδιού στο OPEN.«Αν το αναφέρουμε ακόμη και τώρα στο σπίτι το παιδί ταράζεται. Της λέω δεν έχεις κάνει κάτι κακό και μου λέει “νομίζω ότι έγω φταίω που μου έστειλε αυτός ο κύριος μήνυμα”. Αισθάνομαι ότι το παιδί μου μπαίνει σε μια διαδικασία ενοχής, ότι ευθύνεται για κάτι για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη. Δε θέλω να το αφήσω έτσι για να προστατεύσω και άλλα παιδιά. Έχω απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχω αποθηκεύσει το μήνυμα του κυρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Σοκάρουν οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Στην υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι Ρόδο, στο τάμπλετ του οποίου, βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες που είχε αποστείλει σε άγνωστο πρόσωπο σε λογαριασμό στο Instagram, αναφέρθηκε ο Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων Μ. Σφακιανάκης μιλώντας στο OPEN. «Εύκολα κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό με ένα 8χρονο παιδί. Ο σκοπός είναι συνάντηση πάντα. Ο κύριος αυτός που έκανε τις πράξεις με τα παιδιά συνελήφθη όταν μια μητέρα είδε το παιδάκι της με το λαπτοπ αγκαλιά στην τουαλέτα. Αυτό ήρθε άμεσα στη δίωξη, εντοπίστηκε και προφυλακίστηκε ο κύριος και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Από τον Ιούνιο που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον είχε «λοκάρει» οι αξιωματικοί εντόπισαν δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας μόλις 11,5 ετών να έχουν ενδώσει (οι γονείς τους έκαναν καταγγελίες και ξεκίνησε η έρευνα), όμως το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά.

Ο «δράκος του Instagram» προδόθηκε από το παρελθόν του. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα αρχεία ότι ήταν παλιός τους γνώριμος αφού το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο φρικτό αδίκημα. Τα παιδάκια που βίωσαν την περιπέτεια με τον 29χρονο παιδόφιλο δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για να μην τραυματιστούν περαιτέρω από αυτή την επώδυνη διαδικασία, μίλησαν όμως οι γονείς τους.

 

Πηγή: ethnos.gr