Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΑΤ και Εθνική Αστέγων βάζουμε… γκολ στη φτώχεια

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) δίνει αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την εθνική ομάδα Αστέγων, την Τετάρτη (29/6 και ώρα 20:00), στο Δημοτικό Γήπεδο Ρουφ «Δημήτρης Γιαννακόπουλος», έδρα του ΠΑΟ Ρουφ. 

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να στηρίξουν επικοινωνιακά τη σημαντική αυτή κοινωνική δράση των δυο φορέων. Επίσης προσκαλεί τους φιλάθλους να παραβρεθούν στην αναμέτρηση για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως ο αθλητισμός γίνεται όχημα συμπερίληψης και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, βάζοντας «γκολ στη φτώχεια».

Η ομάδα του ΠΣΑΤ απαρτίζεται μέλη του Συνδέσμου μας με την συμμετοχή όμως και γνωστών παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Χορηγός της ποδοσφαιρικής μας ομάδας είναι η winmasters, η οποία είναι και Μεγάλος Χορηγός του ΠΣΑΤ.

Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές.

Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άστεγοι, τα άτομα που ήταν εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας.

Από το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ