Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν μειώνει το φόρο στα καύσιμα για να μην ευνοηθούν οι… τουρίστες!

Αυτό που ζούμε δεν υπάρχει!

Οι άνθρωποι δεν υπάρχει μέρα που να μην εκτοξεύσουν κι από μια (τουλάχιστον)… ευφυία.

Κι είναι καταδικασμένοι να το κάνουν. Πρώτον, διότι είναι τέτοια η πολιτική τους που μόνο αν πάει η ευφυία… σύννεφο μπορεί να παραστήσει την επικοινωνιακά σπουδαία. Δεύτερον, γιατί αυτό επιτάσσει η περιλάλητη “αριστεία” τους.



 

Προσέξτε, λοιπόν:

Ο ελληνικός λαός βιώνει την απίστευτη λεηλασία των εισοδημάτων του και μέσα από την έκρηξη της ακρίβειας στα καύσιμα. Εχει φτάσει στα αστικά κέντρα η βενζίνη τα 2,5 ευρώ, στην ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα κοντά στα 3 ευρώ το λίτρο. Το αποτέλεσμα είναι ανατιμήσεις παντού: Στις μετακινήσεις, στις μεταφορές, στα προϊόντα, στα ράφια.

Και τι μας λένε οι “άριστοι”; Οτι δεν έχουν “δημοσιονομικό χώρο”. Μετά ότι δεν καταργούν τους φόρους γιατί όποιος έχει αυτοκίνητο είναι… πλούσιος! Μετά γιατί αν κόψουν το φόρο θα ενισχύσουν τους κατόχους… Καγιέν. Μετά πέταξαν την ξεφτίλα του… επιδόματος.

Αλλά τώρα, πλέον, πιάσανε πάτο(;). Φρόντισε ο “αρχι-άριστος” της υπόθεσης. Ο Μητσοτάκης. Λοιπόν ξέρετε γιατί δεν καταργεί τον φόρο στα καύσιμα; Για να μην πληρώσουν την βενζίνη φθηνότερα οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, αφού αυτοί μπορούν να την πληρώνουν ακριβά, κι έτσι θα ενισχυθεί το δημόσιο ταμείο!

Νομίζετε ότι πρόκειται για επιθεωρησιακό νούμερο; Οχι, ούτε καν για ατάκα του Σεφερλή. Πρόκειται για τον επίσημο πρωθυπουργικό λόγο (συνέντευξη στον ΣΚΑΙ). Απολαύστε:

imerodromos.gr