Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση από τουρκική ιστοσελίδα: Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν!

Μετά τον χάρτη του Μπαχτσελί, έρχεται ακόμη μία πρόκληση από την Τουρκία.

Με μία ανιστόρητη και προκλητική προπαγάνδα, το τουρκικό TR Haber παρουσιάζει τα 3/4 της Κρήτης ως… τουρκικά και λέει ότι η παρουσία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στο νησί είναι παράνομες.
 

Το TR Haber φιλοξενεί και υποστηρίζει τις απόψεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος διατύπωσε πρώτος την ανιστόρητη προπαγάνδα ότι η Κρήτη είναι τουρκική στα 3/4 της και ότι μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο απόστρατος αξιωματικός και γεωπολιτικός-στρατιωτικός αναλυτής, διατυπώνει το αφήγημα ότι η Κρήτη τελεί υπό… «παράνομη» κατοχή από την Ελλάδα στις 3 από τις 4 περιοχές της.

Μάλιστα το τουρκική ιστοσελίδα παρουσιάζει και σχετικό χάρτη, παίρνοντας την σκυτάλη από τον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί που παρουσίαζε τουρκικό το μισό Αιγαίο, αλλά και την Κρήτη.

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί είναι παράνομη», είναι ο τίτλος του προκλητικού άρθρου.

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της περιόδου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», αναφέρει αρχικά το προκλητικό κείμενο του TR Haber και συνεχίζει

«Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί».

Μάλιστα παρουσιάζονται και δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Ümit Yalım, ο οποίος δήλωσε ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία, όπως κια τα γύρω νησιά τα οποία θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.