Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βέλου Βόχας

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το μεσημέρι τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βέλου Βόχας, Ανδρέα Σιάχο. Ο αντιδήμαρχος επέβλεπε χθες από το πρωί στις εργασίες κατασκευής του δικτύου που θα ενώσει το δίκτυο του δήμου Κορινθίων με την δεξαμενή του Ζευγολατιού και θα επιτρέψει τη μεταφορά νερού για την ανακούφιση της παρατεταμένης έλλειψης νερού που πλήττει την έδρα του δήμου. Κοντά στις μεσημεριανές ώρες έκπληκτος είδε στην περιοχή να καταφθάνουν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου μετά από πρόσκληση ιδιώτη.




 

Ο κ. Σιάχος ακολούθησε οικειοθελώς τους αστυνομικούς στο ΑΤ Βραχατίου όπου του ανακοινώθηκε ότι του έχει υποβληθεί μήνυση από ιδιώτη ο οποίος διεκδικεί την κυριότητα του εν λόγω δικτύου έναντι του δήμου Κορινθίων.

Στη συνέχεια η υπόθεση εξετάστηκε από τον Εισαγγελέα ο οποίος έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αυτοφώρου και έτσι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βέλου-Βόχας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Παρά τις παροτρύνσεις που δέχθηκε να υποβάλλει και αυτός μήνυση στον ιδιώτη, ο κ. Σιάχος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Η εφημερίδα μας που επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο κατάφερε να του αποσπάσει μόνο μια σύντομη δήλωση: «Είναι κρίμα» μας είπε ο κ. Σιάχος «να υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να έρθει νερό στο Ζευγολατιό»!

Η υδροδότηση του Ζευγολατιού με επαρκές νερό, αποτελεί το μείζον ζήτημα των ημερών, το οποίο ταλανίζει τους διοικούντες και τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των γύρω περιοχών και όλου του νομού καθώς συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα.

Ίσως για αυτό κάθε μέρα που περνάει πληθαίνουν οι φήμες ότι εκστομίζονται απειλές από άγνωστους προς τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων οι οποίοι ανιδιοτελώς τροφοδοτούν ή καλούνται να τροφοδοτήσουν με νερό την κοινότητα Ζευγολατιού. Επιπλέον άλλοι ψίθυροι αναφέρονται σε δολιοφθορές στα δίκτυα ύδρευσης, οι οποίες συμβαίνουν ή φημολογείται ότι θα συμβούν.

Φαίνεται ότι όλα αυτά καθιστούν την τοπική κοινωνία ιδιαίτερα ανάστατη και το κλίμα μεταξύ των δημοτών εκρηκτικό, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προμηνύει τίποτα ευχάριστο.

gnomipoliton