Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμα έως και 500 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν με μαγιό ή γυμνόστηθοι στο Σορέντο

Με απόφαση του δημάρχου
Πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ θα επιβάλλονται πλέον σε όσους κυκλοφορούν με μαγιό ή γυμνόστηθοι σε πόλη της Ιταλίας, με απόφαση του δημάρχου Σορέντο, ο οποίος επικαλέστηκε ανησυχίες για την ποιότητα ζωής.

«Φτάνει με την άσεμνη συμπεριφορά», έγραψε ο Μάσιμο Κόπολα στο Facebook την προηγούμενη εβδομάδα. «Για αυτό υπέγραψα διάταγμα που απαγορεύει οι άνθρωποι να κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό», επεσήμανε ακόμη.



 

«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές μπορούν να θεωρηθούν αιτία να νιώσουν άβολα και ενοχλημένοι, τόσο οι κάτοικοι του Σορέντο, όσο και οι τουρίστες», σύμφωνα με τον δήμαρχο, που συμπλήρωσε: «Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και το σκηνικό του κέντρου της πόλης και των δημόσιων χώρων».

Το Σορέντο βρίσκεται στην χερσόνησο Σορεντίνε, η οποία προσελκύει τόσους τουρίστες, που οι τοπικές αρχές έχουν υιοθετήσει μέτρα για να περιορίσουν την κίνηση στην ακτή. Από τις 15 Ιουνίου ισχύει σύστημα με μονά και ζυγά, στις ώρες αιχμής, που ισχύει από τις 10:00 έως τις 18:00 όλο τον Αύγουστο, όπως και τα σαββατοκύριακα από τον Ιούνιο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.