Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Μετέφερε 12 τόνους με επικίνδυνο φορτίο

Δώδεκα τόνους με «επικίνδυνο φορτίο» μετέφερε το αεροσκάφος τύπου Antonof που κατέπεσε μεταξύ Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου Καβάλας λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έδωσαν στις ελληνικές αρχές οι αντίστοιχες σερβικές από το σχέδιο πτήσης που είχε υποβάλει το Antonof επέβαιναν 8 άτομα, μέλη του πληρώματος και στο φορτίο του περιλαμβάνονταν 12 τόνοι «επικίνδυνο φορτίο», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το είδος του.



 

Εκτιμάται ότι πρόκειται για εκρηκτικές ύλες, ενώ μετά τη συντριβή ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις. Στην περιοχή σπεύδει ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του στρατού για τη διαχείριση ευαίσθητου υλικού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο πλέον έχει δοθεί εντολή να κρατηθούν όλοι τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από το σημείο της συντριβής.

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των μελών του πληρώματος. Ωστόσο, σοκ προκαλούν τα βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι της Καβάλας που έβλεπαν το αεροπλάνο να φλέγεται καθώς πετούσε πάνω από κατοικημένες περιοχές, στην προσπάθεια του πιλότου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, καθώς είχε ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση, έχοντας αναφέρει βλάβη στον ένα από τους τέσσερις κινητήρες του.