Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για το εργατικό δυστύχημα στη Κυρά Βρύση Ισθμίας

Το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Κορινθίας εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για το θάνατο ενός ακόμη νέου εργαζομένου την ώρα της δουλειάς την Κυριακή 31/7.

Μήπως ήταν η κακιά η ώρα πάλι; Ή μήπως φταίνε ξανά οι απρόσεκτοι εργαζόμενοι, γιατί αυτό θέλουν να μας πείσουν οι εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους. Ποιος φταίει λοιπόν να μας πουν όλες οι κυβερνήσεις που με την πολιτική που ακολουθούν κάνεις δε ξέρει πια αν θα γυρίσει σπίτι του απ’ το μεροκάματο.




 

Μήπως αυτά τα δυστυχήματα και άλλα που δεν καταγγέλλονται σε μεγάλους χώρους δουλειάς στο νομό μας, είναι αποτέλεσμα εγκληματικών ελλείψεων σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας;

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν συρρικνώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε ανεξάρτητη αρχή ώστε το κράτος να αποποιείται την ευθύνη του.

Η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων εργαζόμαστε κάτω από άθλιες εργασιακές σχέσεις, με καθηλωμένους μισθούς, σμπαραλιασμένα ωράρια και δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έβαλαν την υπογραφή τους στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, τα ωράρια τους μισθούς μας, τη Κυριακή αργία.

Δε τους αφήνουμε άλλο να μαυρίζουν τις ζωές μας, παίρνουμε θέση στον αγώνα δίπλα στα σωματεία μας, στη διεκδίκηση  άμεσα μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ,για να μη πέφτει κανένας εργαζόμενος θύμα στο βωμό των κερδών των εργοδοτών.

Διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα .

Να μπουν σε πρώτο πλάνο οι δικές μας, σύγχρονες ανάγκες.