Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δ. Λυμπεροπούλου: Η σουλτανίνα στην Κόρινθο εκπέμπει SOS

Μετά από πρόσκληση αγροτών το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 μέλη της παράταξης μας επισκεφτήκαμε αγροκτήματα με επιτραπέζιες ποικιλίες  σταφυλιού στον Άσσο Κορινθίας και διαπιστώσαμε και προσωπικά τις εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και την ξηρασία. Αδιάψευστος μάρτυρας το φωτογραφικό μας υλικό που αποτυπώνει πολύ χαρακτηριστικά το μέγεθος των ζημιών.




 

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου το απόγευμα παραβρεθήκαμε σε συνάντηση αγροτών στον Άσσο Κορινθίας με θέμα τα  μέτρα αντιμετώπισης και ανακούφισης των πληγέντων. Κατατέθηκαν αιτήματα για την ανάγκη γρήγορης εκτίμησης των ζημιών και δίκαιων αποζημιώσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων. Επίσης εκφράστηκε προβληματισμός τόσο για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων του φράγματος του Ασωπού όσο και για τον απαρχαιωμένο κανονισμό λειτουργιάς του ΑΟΣΑΚ.

Επισημαίνουμε ότι από τέλη Μαρτίου έχουμε με έγγραφο μας  ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την  εκτός ημερησίας συζήτηση για το θέμα του ΑΟΣΑΚ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές αγρότης και ο ίδιος και κάτοικος της περιοχής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο πρόεδρος της κοινότητας του Άσσου Ναπολέων Γιαννακόπουλος αγρότης και ο ίδιος, ο δημοτικός σύμβουλος κορινθίων Ηλίας Μπουρσε

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η κλιματική αλλαγή και οι παρενέργειες της όπως η ξηρασία δείχνει τα δόντια της και απαιτεί άμεσα την λήψη ενεργητικών μέτρων. Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε να φέρουμε το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης

Πράσινη Πελοπόννησος