Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Εδώ «χτυπά η καρδιά» του βιβλίου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου συνεχίζεται η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο στην πλατεία Ωνάση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).

Δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά την έκθεση η οποία λειτουργεί από τις 19:30 έως 24:00.




 

Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 70 εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα, η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Αργολίδας, η Μητρόπολη Αργολίδας όπως και βιβλιοπώλες και κατά τη διάρκειά της η πλατεία Ωνάση γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου και όχι μόνο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Έλληνες της διασποράς που επισκέπτονται την έκθεση εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και επιλέγουν τίτλους σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία του τόπου καθώς επίσης και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

Η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών καθώς ξεφυλλίζουν τα παραμύθια ‑αγαπημένα και κλασικά παραμύθια για παιδιά κάθε ηλικίας από Έλληνες και ξένους συγγραφείς!- το ατέλειωτο ξεφύλλισμα του Παπαδιαμάντη, οι συζητήσεις με τους εκθέτες για τον Καρυωτάκη, τον Σεφέρη… είναι το αποτύπωμα της έκθεσης και το μήνυμα ότι το βιβλίο δροσίζει το είναι μικρών και μεγάλων.

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου και όπως είναι φυσικό δε λείπουν οι σχετικές εκδόσεις.

argolikeseidhseis.gr