Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει παγίδευση του κινητού του με το λογισμικό Predator -VIDEO

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών καθώς σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι βρέθηκε λογισμικό του συστήματος Predator στο κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη. Μάλιστα έγινε και μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για συγκάλυψη της υπόθεσης. Ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρωτόκολλα για τα αρχεία της ΕΥΠ.

Παγίδευση του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator καταγγέλλει ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο μεταξύ άλλων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.



 

Ο κ. Σπίρτζης έλαβε 2 μηνύματα, ένα στις 15 και το άλλο στις 19 Νοεμβρίου του 2021 , τα οποία περιείχαν συνδέσμους παγίδες. Όπως τονίζει μάλιστα το δεύτερο λινκ ήταν το ίδιο με αυτό που παγίδευσε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκι και αποπειράθηκε να μολύνει το κινητό το Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρωτόκολλα για τα αρχεία της ΕΥΠ για το τι συμβαίνει με τα ευρήματα.

Την ίδια ώρα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο θίασο που προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση.

«Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να παίζει ο κ. Οικονόμου και μια παρέα οννεδιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα θέμα που η ΕΥΠ αντί να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια ως όφειλε υπονόμευσε ευθέως τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια παρακρατική ομάδα που γνωρίζει τις δράσεις της ΕΥΠ και μαζί οργάνωσαν αυτό το σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμενε ότι ουδέποτε επίσημη αρχή επιχείρησε να τον ενημερώσει επισήμως και ζήτησε εκ νέου να μάθει με θεσμικό τρόπο τους λόγους της παρακολούθησής του.

Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πριν λίγο έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών. Στο αίτημα που υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κάνει λόγο για «δυσμενείς εξελίξεις σε ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο» και καλεί την Επιτροπή να εξετάσει τη νέα υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη.

megatv.com