Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eurobasket: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία για 4η φορά στην ιστορία της

Όταν άρχισε το φετινό Eurobasket κανείς δεν υπολόγιζε την Ισπανία ανάμεσα στα φαβορί για κάποιο μετάλλιο, αλλά όταν έρθει η ώρα για το επόμενο όλοι θα την υπολογίζουν σαν βασική υποψήφια για το τρόπαιο, αφού, αποδεικνύοντας τόσο τη συνεχή παραγωγή ταλέντων όσο και τη βαριά φανέλα της, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της νικώντας τη Γαλλια στον τελικό με 88-76.



 

Μολονότι δεν διαθέτουν πια τα μεγάλα «αστέρια» του παρελθόντος, απέδειξαν στο Eurobasket 2022, ότι εξακολουθούν να έχουν το «μέταλλο» του πρωταθλητή. Αυτό, φυσικά, αποτελεί αποτελέσματα της μεθοδικής δουλειάς που κάνουν στις υποδομές τους εδώ και χρόνια.
Εν κατακλείδι, «μιλάμε» για την κορυφαία σχολή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι αυτό είναι το 10ο μετάλλιο τους στις τελευταίες 11 διοργανώσεις.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Ισπανία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2022 κόντρα στην Γαλλία, έχοντας καυτό τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο πρώτο μισό με 6/7 τρίποντα και συνολικά 18 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Ο «Μπο Κρουζ», όπως είναι το κινηματογραφικό του όνομα, ήταν σε τρομερή κατάσταση, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στο +10 του ημιχρόνου.

Η γαλλική άμυνα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προσαρμόσει την άμυνα πάνω του με αποτέλεσμα ο Ερνανγκόμεθ να στήνει ισπανικό πάρτι.

Μάλιστα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε πάνω από τρία τρίποντα σε τελικό Ευρωμπάσκετ μετά από τον Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς το 1995 (όταν είχε 9/12 κόντρα στην Λιθουανία).

madata.gr