Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, Ελαφονήσι – Σφακιά και Φαράγγι της Σαμαριάς

 Κρήτη 27 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2022

Μετά την εκπληκτική ανοιξιάτικη Ικαρία, τα μοναδικά καλοκαιρινά Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Μαρθάκι, Ερεικούσα), την πανέμορφη φθινοπωρινή Ύδρα ο Ε.Ο.Σ Κορίνθου κλείνει τη φετινή περιήγηση των νησιών με την Κρήτη. Η πεζοπορική αυτή εξόρμηση συνδιοργανώνεται με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου Κρήτης

Συνοπτικά το πρόγραμμα.



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: Αναχώρηση το απόγευμα από την Κόρινθο, άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Χανιά.
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Ελαφονήσι – Κριός – Παλαιόχωρα .
Άφιξη τα ξεμερώματα στο λιμάνι των Χανίων, επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το Ελαφονήσι, συνάντηση με τον Πεζοπορικό Ηρακλείου Κρήτης και πεζοπορία από το Ελαφονήσι μέχρι την Παλιόχωρα. Ώρες πορείας 7. Βαθμός δυσκολίας Β, λόγω των ωρών και όχι λόγω δυσκολίας.
Όσοι είναι κουρασμένοι από το ταξίδι και δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στο Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο και στο γειτονικό Κεδρόδασος με τα τιρκουάζ γαλαζοπράσινα νερά και το απόγευμα να τους μεταφέρει το λεωφορείο στην Παλιόχωρα.
Τακτοποίηση όλων σε δωμάτια και σκηνές.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου: Παλαιόχωρα – Αρχαία Λισός – Σούγια Ώρες πορείας : 6, βαθμός δυσκολίας Α. Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να πάρουν το καραβάκι της γραμμής για Σούγια. Τακτοποίηση σε δωμάτια και σκηνές.
Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Σούγια – Αγία Ρουμέλη . Ώρες πορείας : 10, βαθμός δυσκολίας Β+. Η δύσκολη πεζοπορία του τετραημέρου με συνεχή ανεβοκατεβάσματα και συνολική υψομετρική μεγαλύτερη των 1000μ.
Όσοι δεν ακολουθήσουν την παραπάνω πορεία επιβιβάζονται στο λεωφορείο με κατεύθυνση τον Ομαλό όπου και θα κατέβουν το φαράγγι της Σαμαριάς. Ώρες πορείας 6, βαθμός δυσκολίας Α.
Όσοι δεν ακολουθήσουν καμία από τις δύο πορείες μπορούν να πάρουν το καραβάκι της γραμμής για Αγία Ρουμέλη.
Τακοποίηση όλων σε δωμάτια και σκηνές.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου: Αγία Ρουμέλη – Χώρα Σφακίων . Ώρες πορείας 8. Βαθμός δυσκολίας Α+
Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να πάρουν το καράβι για Σφακιά. Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν μέχρι το χωριό Λουτρό ή την παραλία Μάρμαρα και να πάρουν το καράβι για Σφακιά. Μπάνιο στην παραλία Μάρμαρα, μία εκπληκτική παραλία με μοναδικές σπηλιές. Συγκέντρωση όλων το απόγευμα στα Σφακιά και επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το λιμάνι των Χανίων. Επιβίβαση στο πλοίο.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου: Άφιξη τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο για Κόρινθο.

Αρχηγοί: Περικλής Μενούνος (Ε.Ο.Σ. Κορίνθου): 6973986683, Αναγνωστόπουλος Γιώργος(Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης).

Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες για το κόστος της πεζοπορικής εξόρμησης στην Κρήτη που θα ποικίλλει ανάλογα αν κάποιος κοιμηθεί σε δωμάτιο ή σκηνή, κοιμηθεί σε καμπίνα ή στο κατάστρωμα του πλοίου, κ.λ.π.
Μπορείτε να τηλεφωνείτε στον αρχηγό για λεπτομέρειες της εξόρμησης και για να κλείσετε θέση.

Ελάτε μαζί μας να διασχίσουμε το ωραιότερο παραθαλάσσιο μονοπάτι της Ευρώπης (δεν το λέμε εμείς αλλά οι ξένοι που το διασχίζουν.