Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση – διάσχιση στον Ανατολικό Χελμό

Κορυφές Καράβι – Νησί- Γαϊδουρόραχη-Μαδερό

Παρασκευή έως Κυριακή 7/8/9-10-2022

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ορειβατική εξόρμηση – διάσχιση στο Ανατολικό Χελμό.




 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022:

Άφιξη στην θέση ¨Γκιώνα¨, πάνω από την Λίμνη Δόξα, απ’ όπου την επόμενη (8-10-2022) θα ξεκινήσει η πορεία προς το Μαδερό (2.140 μ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να μεταβούν την Παρασκευή και να διανυκτερεύσουν στην θέση αυτή, όπου υπάρχει χώρος για κατασκήνωση, είτε να έρθουν το Σάββατο 8-10-2022, το αργότερο έως ώρα 08:00 πρωινή (προσοχή: ώρα αναχώρησης). Στην θέση ¨Γκιώνα¨ μπορούμε να φτάσουμε είτε πεζοπορώντας από την λίμνη (όπου θα αφήσουμε το αυτοκίνητό μας) είτε με (κατάλληλο) αυτοκίνητο από τον χωματόδρομο (σε καλή κατάσταση). Ο χρόνος άφιξης (για όσους έρθουν την Παρασκευή) πρέπει να είναι ώρα 16:30- 17:00 ώστε να μπορούν να στήσουν τις σκηνές με φυσικό φως.
Ώρες πορείας (για όσους πεζοπορήσουν) 1,5 – 2 ώρες. Βαθμός δυσκολίας Α.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022:

Ώρα εκκίνησης 08:00
Θα κατευθυνθούμε ανατολικά προς την θέση ¨Προφήτης Ηλίας¨, διασχίζουμε την κορυφογραμμή της Γαϊδουρόραχης και, αφού περάσουμε από δροσερή πηγή (στα 1.500 μ. περίπου), φτάνουμε στο διάσελο Μαδερού – Γαϊδουρόραχη και από κει στην κορυφή. Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (στην θέση ¨Γκιώνα¨), από διαφορετική κατεύθυνση (από το διάσελο Καράβι – Νησί) και διανυκτέρευση.
Ώρες πορείας 7-8, Υψομετρική διαφορά 900 μ., Βαθμός Δυσκολίας Β.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022:

Ώρα εκκίνησης 08:00 Θα κατευθυνθούμε προς το διάσελο Καράβι – Νησί και από κει στην κορυφή ¨Νησί¨ (2.080 μ.) και στην συνέχεια στο ¨διάσελο του Κυνηγού¨. Κατεβαίνουμε στην ¨Λάκκα Γκογκάκη¨ και στην συνέχεια επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (στην θέση ¨Γκιώνα¨), μάζεμα των σκηνών και επιστροφή. Όσοι έχουν τα αυτοκίνητα στην λίμνη, θα συνεχίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση (προς λίμνη).
Ώρες πορείας 7-8, Υψομετρική διαφορά 800 μ. Βαθμός Δυσκολίας Β.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Χριστόφορο Καραγεώργο: τηλ.: 694.800.2379 και
Παναγιώτη Νικολόπουλο: τηλ.: 694.563.5573
Στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00).
Κόστος συμμετοχής 10 €.
Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια) για τις πορείες, νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα (την πρώτη ημέρα θα βρούμε νερό στην πορεία προς Μαδερό). Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για φαγητό για όσα βράδια διανυκτερεύσουν στο βουνό (1 ή 2).

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Οι νέες- νέοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.