Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλήθος πιστών από κάθε μέρος της Ελλάδος στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για τους Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη

Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022. Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας.

Την Τετάρτη το απόγευμα στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό ναό, τελέστηκε Ιερό ευχέλαιο και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου για τους Νεομάρτυρες της εκκλησίας στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο.



Το Ιερό ευχέλαιο τέλεσαν οι Ιερείς π. Ιωάννης Μητροσύλης και π. Βασίλειος Γκολέμης και 0 Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Μίχος

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την ομιλία του ,καθώς και τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου ,της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδος.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, ανακοινώνεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, ότι παρατείνεται η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ., προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν και άλλοι πιστοί.

Πρόγραμμα Προσκύνησης ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,

των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.

Ώρα 10:00 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 10:30 π.μ. Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως και τις 9:00 μ.μ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ