Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας: Τα αποτελέσματα του “2ου Ορεινού Αγώνα Όρους Φαρμακά”

Τη Κυριακή 9 Οκτωβρίου η τοπική Κοινότητα Γυμνού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Μεγάλη Βρύση Φαρμακά¨, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Αργολίδας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, και την στήριξη των Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας διοργάνωσαν με επιτυχία για δεύτερη χρονιά τον ¨2ο Ορεινό Αγώνα Όρους Φαρμακά ¨



 

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30 από το δημοτικό σχολείο Γυμνού, οι δρομείς ακολούθησαν μια άκρως δύσκολη μικτή ανηφορική διαδρομή με 600μ. υψομετρική διαφορά, στο 7.5χλμ. και σε υψόμετρο 1100μ. οι δρομείς έκαναν αναστροφή αφού πρώτα θαύμασαν τον καθαρό ουρανό, τα καταπράσινα έλατα του όρους Φαρμακά και ξεδίψασαν στους δυο σταθμούς υδροδοσίας.

Η κατηφορική επιστροφή που ακολούθησε ταλαιπώρησε αρκετά τους δρομείς αλλά ευτυχώς χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα η τραυματισμό.

Οι πέντε σταθμοί υγειονομικής κάλυψης που επανδρώθηκαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, η παρουσία ιδιωτικού ασθενοφόρου μαζί με το πλήρωμα του, καθώς και το ΙΧ αυτοκίνητο 4Χ4 που ήταν διαθέσιμο σε περίπτωση ανάγκης, εξασφάλιζαν την καίρια παροχή πρώτων βοηθειών στους αθλητές από την αφετηρία ως τον τερματισμό.

Στον απαιτητικό αγώνα πήραν μέρος 36 αθλητές και αθλήτριες και τερμάτισαν 32.

Η τριάδα της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών διαμορφώθηκε ως εξής:

Στους άνδρες:
1ος: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ 1:14:22
2ος: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1:19:52
3ος: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΡΟΠΟΛΙΘΑΣ 1:21:47

Στις γυναίκες:
1η: ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΔΑΚΗ 1:40:38
2η: ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 1:46:08
3η: ΗΡΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 1:51:08

Τα επίσημα αποτελέσματα εδώ: http://www.runningnews.gr/item.php?id=54018

Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και έκαναν απονομές ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαντζούνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτης Σκούφης και ο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γυμνού Ευάγγελος Όψιμος.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε μικρή γιορτή με βραστή γίδα, τοπικά εδέσματα και δροσερό κρασί προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γυμνού, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΑ, την Π.Ε. Αργολίδας, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ.
Για την υγειονομική κάλυψη, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας
Το ΕΚΑΒ Αργολίδας που ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα
Το Κέντρο Υγείας Νεμέας
Το ιδιωτικό ασθενοφόρο με το πλήρωμα του από την Ιατρική Μέριμνα
Τους Χορηγούς: καφέ ΕΝ ΛΕΥΚΟ για τις μπανάνες, Αφοί Ματζούνη για τα νερά, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας για τους χυμούς, και το Κτήμα Όψιμος Οινοποιείο για το κρασί.
Τις γίδες προσέφεραν ο κ. Κώστας Δαλιβίγκας (ΚΟΥΓΙΑΣ) η κ. Κωνσταντίνα Κ. Ζούζια (ΝΤΕΡΕΚΑ)
Επίσης ευχαριστούμε τους μαγείρους, κ. Κώστα Δημάκη (ΦΛΟΥΔΑΣ), κ. Παναγιώτη Γλαντζίνα και τους βοηθούς κ. Δημήτρη Ψύχα και Παναγιώτη Οικονόμου (ΜΠΑΡΛΑΣ)
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κυρίες και τους εθελοντές του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυμνοϊτών που έφτιαξαν τα τόσο ωραία εδέσματα.

Συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες και καλή αντάμωση στους επόμενους αγώνες.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου