Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μετά την καταγγελία 19χρονης για βιασμό

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι καταγγέλθηκαν για βιασμό εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας από μία 19χρονη κοπέλα, προχώρησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι οι δύο αστυνομικοί τη βίασαν μέσα στα αποδυτήρια του τμήματος. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους αρνούνται την κατηγορία. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πάντως εάν πρόκειται για την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές υποθέσεις – και θα αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα – ή έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι όντως προέβησαν στη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη.

Η καταγγελία της κοπέλας
Η κοπέλα έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διαβάσει τα αποτελέσματά τους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η 19χρονη υποστηρίζει ότι μετέβη μαζί με τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και ότι στα αποδυτήρια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από δύο άνδρες.

Οι αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα και να υποστηρίζουν πως ότι έγινε ήταν με έναν εξ’ αυτών, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του και μετά τη λήξη της βάρδιας. Οι αστυνομικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι αυτή τους προσέγγισε στο Θησείο που εκτελούσαν υπηρεσία και άρχισε να τους μιλάει, κλείνοντας ραντεβού με έναν άνδρα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά το σχόλασμα του.

madata.gr