Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα 9 αστυνομικοί που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Πολλαπλές δυσώδεις υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται όργανα της τάξης, βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας.

Έπειτα από την καταγγελία 19χρονης ότι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ την βίασαν στο ΑΤ Ομόνοιας καθώς και μετά την αποκάλυψη ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ εμπλέκεται στην υπόθεση παιδοβιαστών του Κολωνού με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, το φως είδε η αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών», για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.



 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, «καθώς – κατά περίπτωση – είχαν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα και προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση επί ταξιδιωτικών εγγράφων».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί 14 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από το 2020. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 7 αστυνομικοί, υπηρετούντες σε Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 123 άτομα, μεταξύ των οποίων και άλλοι 2 ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ.