Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Τα προϊόντα που μπαίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» -VIDEO

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη «το καλάθι του νοικοκυριού», με τους καταναλωτές να περιμένουν με αγωνία τις προσφορές των σουπερμάρκετ.
Από την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Μάρτιου 2023 και κάθε Τέταρτη στις 09:00 το πρωί, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν υπουργείο και καταναλωτές για τα προϊόντα που θα εντάσσονται στο καλάθι της διαβίωσης των πολιτών.



 

Στην υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί, οριστικοποιούνται οι 51 κατηγορίες από τις οποίες θα επιλέγονται τα προϊόντα του καλαθιού.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν:

– Ρύζι

– Ψωμί

– Αλεύρι

– Όσπρια

– Νωπά κρέατα

– Έλαια

– Ροφήματα και Καφές

– Γαλακτοκομικά & τυροκομικά

– Χαρτικά & απορρυπαντικά

– Παιδικές Τροφές

– Γάλα

– Είδη ατομικής υγιεινής

Τα προϊόντα που θεωρούνται, πλέον, προστατευμένα από την ακρίβεια θα φέρουν το ειδικό σήμα το οποίο θα βρίσκεται και σε εμφανή σημεία στους χώρους του καταστήματος αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του κάθε σουπερμάρκετ.

Η υποχρέωση για ανάρτηση των προϊόντων στο e-katanalotis, αφορά στα σουπερμάρκετ με ετήσιο τζίρο 90.000.000 ευρώ και άνω, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν με δική τους πρωτοβουλία, θα αποστέλλουν τη λίστα σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση.

megatv.com