Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σημαντικά μνημεία της Κορινθίας αναδεικνύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω ΕΣΠΑ

Στην συνάντηση ενημέρωσης για το προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ έργο της Αρχαίας Διόλκου, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, παρόντος και του υφυπουργού Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα.




Η ενημέρωση έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη η οποία αναφέρθηκε στις φάσεις και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα του εξειδικευμένου αυτού έργου, το οποίο -όπως γνωστοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκος Λούτας, οι επιβλέποντες του εν λόγω έργου -που υλοποιείται από την Π.Ε. Κορινθίας- καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ

Εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο του ΠΕΠ Πελοποννήσου που αφορά στην ανάδειξη της Ενετικής γέφυρας στον Ασσο.

Η αυτοψία διενεργήθηκε από κοινού με τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού, της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Ασσου Ναπολέοντα Γιανακουλόπουλο.