Σημαντικά μνημεία της Κορινθίας αναδεικνύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω ΕΣΠΑ

Στην συνάντηση ενημέρωσης για το προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ έργο της Αρχαίας Διόλκου, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, παρόντος και του υφυπουργού Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα.
Η ενημέρωση έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη η οποία αναφέρθηκε στις φάσεις και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα του εξειδικευμένου αυτού έργου, το οποίο -όπως γνωστοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκος Λούτας, οι επιβλέποντες του εν λόγω έργου -που υλοποιείται από την Π.Ε. Κορινθίας- καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ

Εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο του ΠΕΠ Πελοποννήσου που αφορά στην ανάδειξη της Ενετικής γέφυρας στον Ασσο.

Η αυτοψία διενεργήθηκε από κοινού με τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού, της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Ασσου Ναπολέοντα Γιανακουλόπουλο.