Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ “φουλάρει” για εκλογές τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη – Οι υποψήφιοι που κλείδωσαν στην Πελοπόννησο

Μετά το σήμα Μητσοτάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο οποίος με την ομιλία του έθεσε τα διλήμματα των εκλογών αλλά και έδωσε το άτυπο σήμα έναρξης της μακράς προεκλογικής περιόδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους συνεργάτες του.

Μεταξύ άλλων μετείχαν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Αναστασία Σιμητροπούλου.



 

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που ήδη υλοποιείται. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης πήγε στην αγορά της Καλλιθέας, την Πέμπτη στο Πολυτεχνείο, το Σάββατο μίλησε στο Άργος. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες στην περιφέρεια (Κρήτη, Πιερία, Καβάλα κ.α.).

Σήμερα Δευτέρα 21/11 το πρωί ο Ν. Ανδρουλάκης έχει οργανώσει συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τις υποκλοπές. Παρόντες θα είναι ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Χρήστος Κακλαμάνης και Μανώλης Βελεγράκης. Εξάλλου την Κυριακή δημοσιεύεται στο «Βήμα» άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την επιτροπή PEGA, θα οργανωθούν εξορμήσεις στελεχών στην περιφέρεια με αιχμή την ακρίβεια, το μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα, και το κράτος δικαίου. Με λίγα λόγια: «το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση, αναδεικνύοντας προβλήματα, λύσεις και προβάλλοντας προγραμματικές στιβαρές και όχι λαϊκιστικές, θέσεις» όπως συμπυκνώνει στέλεχος της Χ. Τρικούπη.

Κεντρική Επιτροπή 10-11 Δεκεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή που αναβλήθηκε – κατ’ άλλους λόγω πληροφοριών περί επίσπευσης των εκλογών, κατ’ άλλους επειδή απλώς δεν ήταν έτοιμα τα ψηφοδέλτια – ορίστηκε για τις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει το εναρκτήριο σάλπισμα για τις εκλογές.

Στο πλαίσιο της τελικής ανασύνταξης, εντάσσεται και η ανακοίνωση των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι γραμματέας στον Πολιτικό Σχεδιασμό ανέλαβε ο Παναγιώτης Δουδωνής και το Οργανωτικό οι Αναστασία Χατζηδάκη και Νίκος Δασκαλάκης.

Σενάρια για εκλογές τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη

Οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, σε συνάρτηση και με τον χρόνο των εκλογών. Επ’ αυτού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς άλλοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει όσο αργότερα γίνεται, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν να στηθούν κάλπες με την παλιά απογραφή, που ξεκινά να ισχύει από τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το σενάριο, οι πρώτες κάλπες με απλή αναλογική θεωρούν ότι θα στηθούν 26 Φεβρουαρίου ή 5 Μαρτίου και οι δεύτερες με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής περίπου ένα μήνα μετά, 2 ή 9 Απριλίου με το Πάσχα να πέφτει 16/4.

Οι υποψήφιοι

Η επιτροπή ψηφοδελτίων έχει ολοκληρώσει κατά 100% την εισήγησή της για τα ψηφοδέλτια αν και δεν ανακοινώνονται ακόμη καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές/προσθήκες λόγω της πληθώρας υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ μετέχουν στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις: Εκτός των «προεδρικών» Βαγγέλη Αργύρη, Νίκου Σαλαγιάννη και Μάρας Κουκουδάκη, μετέχουν ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, ο Άγγελος Καραχάλιος (που είχε στηρίξει Λοβέρδο) η Πωλίνα Λάμψα (στενή συνεργάτις του Γ. Παπανδρέου), ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Γεωργία Γαζά και ο Νίκος Τσούκαλης.

Μέχρι στιγμής ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων στην Πελοπόννησο διαμορφώνεται ως εξής:

Αρκαδία: Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (νυν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής) και οι Κώστας Παπαγεωργίου και Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Λακωνία: Νάγια Γρηγοράκου (κόρη του πρώην υπουργού Λ. Γρηγοράκου).

Αργολίδα: Ο νυν βουλευτής Ανδρέας Πουλάς , Παναγιώτης Ψυχογιός, Τάσος Χιβιδόπουλος.

Μεσσηνία: Μενέλαος Γερονικολός, Γιάννης Πάζιος και Γιώργος Κατσούλης.

Κορινθία : Κατερίνα Φαρμάκη, Τζίμης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Ανδριανάκος και Κατερίνα Ταγαρά.

argolikeseidhseis.gr