Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΤΕΛ: Εορταστικές εκπτώσεις στα εισιτήρια – Ποιους αφορά

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ δικαιούνται να λάβουν την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και το νέο έτος συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ θα έχουν οι αναπληρωτές και οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι αλλά και οι καθηγητές που θα ταξιδέψουν προς τον τόπο κατοικίας τους και αντίστροφα κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. 

Σημειώνεται πως την παραπάνω πρωτοβουλία την έλαβε η Ομοσπονδία, ύστερα από σχετικό αίτημα της υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή.

ΚΤΕΛ: Ποιες ημέρες δίνεται έκπτωση 50% στα εισιτήρια

Ειδικότερα, στις 22, 23 και 24/12/2022 και στις 7 και 8/01/2023, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν, με την επίδειξη της υπουργικής απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητάς τους, να λαμβάνουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των υπεραστικών λεωφορείων της Ομοσπονδίας.

Οι δύο υφυπουργοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην ΠΟΑΥΣ για τη θετική ανταπόκρισή της, που συμβάλει και φέτος στην απρόσκοπτη και οικονομικά ευμενή πλήρωση των θέσεων εκπαίδευσης της χώρας.

enikonomia.gr