Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Λίονελ Μέσι έτοιμος να γράψει ιστορία με την Αργεντινή

Ο Λίονελ Μέσι και τα ρεκόρ που καταρρίπτει είναι το σημείο αναφοράς του αυριανού μεγάλου τελικού του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Γαλλία. Σήμερα το απόγευμα Κροατία-Μαρόκο θα βρεθούν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό.
Ο Λίονελ Μέσι θέλει αύριο το τρόπαιο για να γράψει ιστορία. Για να στέψει παγκόσμια πρωταθλήτρια την Αργεντινή μετά από 36 χρόνια. Για να περάσει στο πάνθεον δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Για να έχει το καλύτερο φινάλε στο τουρνουά, αφού θα είναι η τελευταία παρουσία του.



 

Ό,τι και να κάνει στον τελικό, ο Μέσι καταγράψει το όνομα του σε άλλη μία στατιστική κατηγορία. Ο Αργεντινός θα φτάσει τις 26 συμμετοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλον σε Μουντιάλ και θα ξεπεράσει τον Γερμανό Λόταρ Ματέους.

Στην παλιά γειτονιά του Μέσι στο Ροζάριο, προετοιμάζονται για τον τελικό τιμώντας τον ώρα τους. Μία μεγάλη φανέλα 18 μέτρων, η προσωπογραφία του Λίο σε μία πολυκατοικία, ένα γκράφιτι με τη μορφή του σε ένα άλλο σπίτι. Μία συνοικία που… είναι γεμάτη Λίονελ Μέσι στην κυριολεξία.

Κροατία και Μαρόκο θα τεθούν αντιμέτωπες σήμερα στις 5 στον μικρό τελικό του τουρνουά. Οι δύο ομάδες καλούνται να ξεπεράσουν την απογοήτευση από τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά και να βρουν το κίνητρο για να διεκδικήσουν τη νίκη. Η τρίτη θέση δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα καλύτερο πλασάρισμα για λόγους γοήτρου, όμως Κροάτες και Μαροκινοί θέλουν να αποχαιρετήσουν το Κατάρ με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η χρυσή γενιά των φούριας ρούχας κλείνει τον κύκλο της. Ακόμα ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά για την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

megatv