Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Κατάμεστη ήταν προχθές το απόγευμα η αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παρών και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και  όλη η πολιτική ηγεσία του Νομού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Λουζιώτης είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ότι το Επιμελητήριο είναι το “σπίτι” των επιχειρηματιών”. Είπε ότι το Επιμελητήριο την χρονιά που πέρασε συμμετείχε σε πολλά προγράμματα είτε για τις επιχειρήσεις είτε για την επιμόρφωση των εργαζομένων αυτών. Και θα συνεχίσουμε είπε, να εργαζόμαστε σκληρά για την επιτυχία των επιχειρήσεων.




Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τη νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού και προέτρεψε όλους να την επισκεφθούν. Επίσης υπάρχει πρόσβαση στα μέλη από την ιστοσελίδα e- epimelitirio. “Το Επιμελητήριο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά προγράμματα που “έτρεξαν” και έρχονται και άλλα. Για τον ίδιο λόγο το Επιμελητήριο συμμετέχει στο πρόγραμμα “Ηλέκτρα” για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι από τα 5 σε όλη τη χώρα που μπορούν να εκπαιδεύσουν πιστοποιημένα εργαζόμενους, έχουν ήδη εκπαιδευτεί 170 εργαζόμενοι και θα εκπαιδευτούν άλλοι 600 φέτος.”

Τέλος ο κ. Λουζιώτης είπε ότι η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο και για αυτό συμμετέχουν σε κλαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και την οργάνωση τοπικής έκθεσης. Είπε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να συμμετάσχει στην αξιοποίηση της αγοράς του Λεχαίου και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους Υφυπουργούς την επιστροφή των 120 δόσεων αλλά και να χρηματοδοτούν οι τράπεζες τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο διεκδικεί ευρωπαϊκά προγράμματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε. Και πρέπει να διαφημίσουμε, συνέχισε, όλες τις δράσεις έρευνας και ανάπτυξης και στο νομό Κορινθίας. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας από το 18% στο 11% κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ. Είπε ο κ. Δήμας ότι πρέπει να κατέβει και άλλο γιατί είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Επίσης αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες αυξήσεις του κατώτατου μισθού όσο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διευκολύνσεις που έχουν δημιουργηθεί από το κράτος στις όποιες επαφές του πολίτη με αυτό με online διαδικασίες. Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά πάμε μπροστά και στεκόμαστε όρθιοι ,είπε κλείνοντας ο κ. Ταγαράς.

Ο βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι η κυβέρνηση πήρε πολλά μέτρα για την πανδημία, 43, 3 δις ευρώ. Τα τελευταία χρόνια συνέχισε ο κ. Κόλλιας αυξήθηκαν οι εξαγωγές, η οικοδομική δραστηριότητα, οι καταθέσεις των πολιτών. Μειώθηκε η ανεργία, το κόστος δανεισμού, το κόστος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στο εργατικό ατύχημα που έγινε στο Ξυλόκαστρο και είπε ότι περιμένει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Ο κ. Ψυχογιός είπε ότι πρέπει να επιστρέψουν οι 120 δόσεις με διαγραφή μέρους των οφειλών και η ανακατεύθυνση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης “από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω όπως γίνεται τώρα”.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κόρκα στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην κατάμεστη αίθουσα που θυμίζει παλιότερα χρόνια. “Υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλα τα Επιμελητήρια για χρηματοδοτικά προγράμματα.”, όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε σε μία ανάγκη που υπήρχε για τις επιχειρήσεις να έχουν ένα φιλικό περιβάλλον και πάνω σε αυτό εργάζεται ο Δήμος Κορινθίων όπως τόνισε. Δηλαδή να υπάρχουν δρόμοι, νερό πόσιμο, αποχέτευση ώστε όποιος θέλει να επενδύσει να βρει έτοιμες υποδομές.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης αναφέρθηκε στο open mall του Λουτρακίου που γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Οι επενδύσεις στο Λουτράκι συνεχίζονται είπε, με δύο νέους ξενοδοχειακούς ομίλους που έρχονται και με το εργοστάσιο της Pepsi που θα ξεκινήσει όπως παλιά να παράγει και αναψυκτικά.

Ο κ. Καββαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολύ καλή δουλειά που κάνει το Επιμελητήριο Κορινθίας αλλά και στις τράπεζες οι οποίες “δεν χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις, αν και όπως είπε έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά και έχουν αναστολή φόρων από το 2012” Το κόστος της ενέργειας έχει εκτοξευτεί και πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται. … “Από τον πακτωλό χρημάτων που έρχεται μόνο 49.500 επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν”. Ο κ. Καββαθάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί οι τραπεζίτες να μην μειώνουν την “ψαλίδα” μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων. Δεν μπορεί πάντα να ζητάνε από τους εμποροβιοτέχνες να βάζουν μόνιμα και μόνο αυτοί πλάτη.”

hmerisiakorinthou.gr