Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Έρχονται μεγάλες μειώσεις για τον Φεβρουάριο -VIDEO

Στο μέτωπο της ακρίβειας και των τιμολογίων του ρεύματος, τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον επόμενο μήνα έχουν αισθητά μειωμένες χρεώσεις, κάτι το οποίο σημαίνει και μειωμένη επιδότηση που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Μειώσεις έως 64%



 

Οικονομικότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος, με τις μειώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας να ξεκινά από 42% και να φθάνει έως και 64%.

Βέβαια, οι καταναλωτές στους νέους λογαριασμούς δεν αναμένεται να δουν διαφορά καθώς κάθε μήνα έρχεται το κράτος και τους επιδοτεί ώστε η κιλοβατώρα να διατηρείται στα επίπεδα των 14 – 16 λεπτών.

Η μείωση στις τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές αποδίδεται στη σημαντική πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο 20ημερο του 2023 κυμαινόταν στα 195 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από 1.5 χρόνο για πρώτη φορά, έπεσε ακόμη και στα 58 ευρώ.

Μείωση και στο φυσικό αέριο

Στους λογαριασμούς φυσικού αερίου οι καταναλωτές αναμένονται να δουν μείωση έως και 40% τον Φεβρουάριο εάν συνεχιστεί η έκπτωση της ΔΕΠΑ.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά τη «βουτιά» των 30 λεπτών από τα μέσα Οκτωβρίου στα μέσα Δεκεμβρίου, η μέση πανελλαδική τιμή αυξήθηκε τις τελευταίες 30 ημέρες κατά 15 λεπτά. 1,12 ευρώ το λίτρο στις 19 Δεκεμβρίου, 1,27 το λίτρο στις 19 Ιανουαρίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου αλλά και η μεγαλύτερη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχουν συμβάλει στην πτώση της τιμής του ρεύματος.

Πηγή: megatv