Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

”Ο κ. Νίκας και ο κ. Μαλτέζος να απολογηθούν για την πλήρη εγκατάλειψη της Αργολίδας”

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Νέας Πελοποννήσου Αντώνη Λυμπέρη

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη σχεδίασε, δημοπράτησε και παρέδωσε στους Αργολιδείς πολίτες σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία δίνουν νέες ευκαιρίες στην Αργολίδα για ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Παραδώσαμε στους Αργολιδείς πολίτες μια καθαρή Αργολίδα αφού η ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Περιφέρειας μας και οδηγεί τον τόπο μας στην αειφορία. Σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε  και δημοπρατήσαμε το πρώτο έργο ΣΔΙΤ σε επίπεδο Επικράτειας σε ό,τι αφορά την κατασκευή μαρίνων και πλέον η Μαρίνα του Ναυπλίου μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης.



Διεκδικήσαμε και καταφέραμε την ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα των δικτύων του Αναβάλου προς Φίχτια, Μυκήνες και Μοναστηράκι, διεκδικώντας παράλληλα την επέκταση τους σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας. Υλοποιήσαμε ένα πολύ μεγάλο έργο στον τομέα των σχολικών κτηρίων και των μονάδων Υγείας καθώς και στον τομέα του πολιτισμού.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα αδιαφόρησε για τη συνέχιση σημαντικών έργων αφού όχι μόνο δεν διεκδίκησε πόρους για μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Αργολίδας, αλλά παρόλο που γνώριζε ότι υπήρχε δέσμευση του Υπουργείου για την ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα της οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά),

χρηματοδότησε και δέσμευσε το ΠΕΠ Πελοποννήσου με το ποσό των 50.000.000€, αναλαμβάνοντας η Περιφέρεια την ευθύνη της υλοποίησης του έργου. Παράλληλα με την απόφαση του αυτή δέσμευσε το πρόγραμμα της Πελοποννήσου και της τρέχουσας περιόδου και της επόμενης, κάτι που στερεί τη δυνατότητα για ένταξη άλλων έργων σε περίοδο περίπου μιας δεκαετίας.

Παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Γιάννης Μαλτέζος προσπαθεί με ψέματα και συκοφαντίες εναντίον της πρ. Περιφερειακής Αρχής να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο έργο και να καλύψει την απόλυτη απραξία και ανικανότητα του, αφού ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας παρέδωσε μηδενικό έργο.  Οφείλουμε λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας να υπενθυμίσουμε στον κ.Μαλτέζο ότι η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ολοκλήρωσε μελετητικά τη διαδικασία προκειμένου να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα, αφού προσαρμοστούν  οι μελέτες στις υποδείξεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Είναι ντροπή ο κ. Μαλτέζος να ισχυρίζεται πως οι μελέτες «βρίσκονταν» κλεισμένες σε ντουλάπια και πως ήρθε ο κ. Νίκας ως άλλος «Χουντίνι» και με το «μαγικό ραβδάκι» του επίλυσε όλα τα προβλήματα. Το έργο για το οποίο «υπερηφανεύεται» ο κ. Μαλτέζος είναι σκανδαλωδώς υπερκοστολογημένο αφού 7 περίπου χιλιόμετρα στοιχίζουν 49.000.000€.

Το έργο είναι επίσης ελλιπές αφού δεν μεριμνά για συνδετήριους οδούς και κόμβο με το Άργος, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον διεκδικήσει ο κ. Μαλτέζος, αφού οραματίζεται να είναι ο αυριανός Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών.

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας καλώ τον κ.Μαλτέζο να σταματήσει να εμπλέκει την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στην προεκλογική του εκστρατεία για την επίτευξη του στόχου του να εκλεγεί Δήμαρχος. Να σταματήσει τα ψέματα και την προπαγάνδα εναντίον της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη.

Το μόνο που οφείλει να κάνει ο κ.Νίκας και ο κ.Μαλτέζος είναι να απολογηθούν στους πολίτες για την πλήρη εγκατάλειψη της Αργολίδας και το μηδενικό έργο τους.

 

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας

Αντώνης Λυμπέρης