Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πριν το Πάσχα η εγκατάσταση εργολάβου για το δρόμο από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 “Μορέας”.

Η υπογραφή της σύμβασης για το εν λόγω έργο, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα γίνει στο Ναύπλιο, όπως γνωστοποίησε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι επιδίωξη αποτελεί η εγκατάσταση του εργολάβου να γίνει πριν το Πάσχα.



 

ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Εξ άλλου, το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου θα υπογραφεί στο Ναύπλιο, στο Βουλευτικό, στις 12 το μεσημέρι, η ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου που αφορά ειδικότερα μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας.

Η ΣΔΙΤ -η πρώτη στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα- θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου.

Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη θα επηρεάσει τα μέγιστα όλη την ανατολική πλευρά της Περιφέρειας, μέχρι και την περιοχή της Μονεμβασίας, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης στην υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου θα παραστεί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την χρηματοδότηση από το τομεακό του πρόγραμμα της σύνδεσης της Αργολίδας με τον Α7:

ΑΠΟΦΑΣΗ