Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλάθι του Πάσχα» από σήμερα – Τι θα περιλαμβάνει

Θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου στα σουπερμάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Θα περιέχει σαρακοστιανά και πασχαλινά είδη και σε αυτό θα περιλαμβάνονται προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά.




 

Το «Καλάθι του Πάσχα» εξυπηρετεί την ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» κι επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας ψάχνουν οικονομικές λύσεις για το πασχαλινό τραπέζι. Το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021. «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.