Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμογελάστε ρε φτωχοί, τι σας ζητάει;

Να ρομαντικοποιήσει την φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού με ανόητα τσιτάτα επιχείρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προβάλλοντας ως σύμβολο της Ελλάδας «η οποία αντέχει κι έχει μέλλον» μία φωτογραφία από το ’50 με τρία κοριτσάκια που δεν έχουν καν παπούτσια αλλά χαμογελούν, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε μάλλον να προλειάνει το έδαφος για όσα πρόκειται να ζήσουμε.



 

«Μία πολύ ωραία φωτογραφία την οποία σχολιάζουμε πάντα από την δεκαετία του ’50, νομίζω απ’ το Μεγάλο Περιστέρι με τρία κοριτσάκια τα οποία δεν έχουν καν παπούτσια, τα οποία όμως έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο και νομίζω ότι μέσα από αυτήν την φωτογραφία νομίζω ότι είναι… ίσως το καλύτερο σύμβολο της Ελλάδας η οποία αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πώς μπορεί να κοιτάει ψηλά, σταθερά και τολμηρά να στοχεύει μόνο μπροστά…».

Ο Πρωθυπουργός που όπως έχει πει ο ίδιος «δεν έχει ζήσει με 800 ευρώ το μήνα και ευχόταν πραγματικά να μη χρειαστεί» περιβάλλοντας με δήθεν νοσταλγία μία αποτύπωση της φτώχειας -με την οποία δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος-, προσπαθεί να μας πείσει να… μην χάνουμε το κέφι μας.

Τηρουμένων των αναλογιών, φέρνοντας αυτήν την ιστορία στο σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον θέλει ο κόσμος που χάνει το βιός του επειδή του το παίρνουν οι τράπεζες και τα κοράκια των funds να… έχει κι ένα τεράστιο χαμόγελο.

Πηγή: rosa.gr