Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλίας Κασιδιάρης: Νέα τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα του -VIDEO

Πρόσθετη νομοθετική πρωτοβουλία φέρνει η κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει τις προσπάθειες του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές με νομικά τερτίπια.

Το μπλόκο θα επιτευχθεί με την νέα τροπολογία που προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με την οποία ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει σε πλήρη σύνθεση τις αιτήσεις και έτσι ο αριθμός των δικαστών θα αυξηθεί στους 10 από 5 που ίσχυε μέχρι σήμερα.



 

Τροπολογία «μπλόκο» κατά Κασιδιάρη
Η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή τροπολογία με στόχο να θωρακίσει τον νόμο έτσι ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο στο εθνικιστικό κόμμα Κασιδιάρη να ολοκληρώσει την προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης για να συμμετάσχει τις εκλογές. Σύμφωνα με την νέα τροπολογία (ΕΦΕ)το Τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου θα εξετάσει σε πλήρη σύνθεση τις αιτήσεις των κομμάτων και έτσι ο αριθμός των δικαστών αυξάνεται στους 10 από 5 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Θέλουμε εμείς τώρα 56 να ενισχύσουμε δικαστική κρίση. Τίποτα περισσότερο, να τη θωρακίσουμε, να τη κάνουμε πιο ισχυρή. Να μην έχει κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε ούτε ξέρουμε τι θα κάνει ο Άρειος πάγος. Θέλουμε να είναι ισχυρή! Σε αυτή τη κατεύθυνση της ενίσχυσης δικαστικής κρίσης θα είναι η εκδήλωση συμπληρωτικής παρέμβασής μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σκληρή κριτική για την αντιμετώπιση του κόμματος Κασιδιάρη.

«Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς», ανέφερε το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι» στη ρύθμιση – Μπλόκο στον Κασιδιάρη
«Θα είμαστε πάντα υπερ των πρωτοβουλιών για να μην συμμετάσχουν εγκληματικές οργανώσεις στις εκλογές», είπε ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

«Τώρα προσπαθούν να την αποτρέψουν με επικίνδυνες διατάξεις αποδίδοντας τους μάλιστα τον τίτλο του “αντισυστημικού”, όταν αποδεικνύεται ότι τέτοια κόμματα είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος», είπε ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την μεθοδευμένη τοποθέτηση του πρώην αντεισαγγελέα, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, στην ηγεσία του κόμματος του ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας.

«Δεν έχει περάσει τόσο πολύς καιρός για να ξεχάσει η ελληνική κοινωνία ούτε η ελληνική πολιτεία με ποιον τρόπο λειτουργήσαν οι συγκεκριμένοι κύριοι», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον νόμο, μέχρι τις 2 Μαΐου όλα τα κόμματα πρέπει να υποβάλουν στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου τα ψηφοδέλτια τους ενώ μέχρι της 5 Μαΐου θα κριθεί η συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.

Κατατέθηκε η τροπολογία – Η στάση των κομμάτων
Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τροπολογία που παραπέμπει στην ολομέλεια του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση και τον έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ο Άρειος Πάγος δύναται να λαμβάνει και να ζητά σχετική τεκμηρίωση από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δικαστικές ή άλλες Αρχές.

Η ρύθμιση αυτή θα εισαχθεί προς συζήτηση τη Δευτέρα 10/04 και θα πάρει το δρόμο της Ολομέλειας προς ψήφιση την Τρίτη 11/04/

Μέχρι στιγμής τα κόμματα δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για το τι θα πράξουν στην επίμαχη τροπολογία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει τη ρύθμιση, ενώ το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα την υπερψηφίσει.

megatv