Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημόσια Υγεία και Νέα Δημοκρατία: Μια ευχή χωρίς αντίκρισμα

Τις Άγιες μέρες του Πάσχα οι Έλληνες ανταλλάσσουμε ευχές για υγεία, αγάπη και ευτυχία. Από την κυβέρνηση και τα στελέχη της όμως απαιτούμε μια καλή δημόσια υγεία που να μην είναι ευχή αλλά βασικός στόχος της. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υποστελέχωσής του, επισκέφθηκα προσωπικά τον Διοικητή του Νοσοκομείου για ενημέρωση.



 

Είναι γεγονός πως το Νοσοκομείο Κορίνθου που εξυπηρετεί όλο το Νομό, χιλιάδες επισκέπτες αλλά και πολλά έκτακτα περιστατικά, λόγω του κομβικού σημείου που βρίσκεται, υπολειτουργεί αφού οι ελλείψεις σε σημαντικές ιατρικές ειδικότητες είναι τραγικές. Από το Υπουργείο έχει επανειλημμένα ζητηθεί εγγράφως η καλύτερη στελέχωση του ωστόσο επιβεβαιώνεται η διαχρονική αδιαφορία της κυβέρνησης να διαφυλάξει το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους.

Σ̲ή̲μ̲ε̲ρ̲α̲ ̲τ̲ο̲ ̲Ν̲ο̲σ̲ο̲κ̲ο̲μ̲ε̲ί̲ο̲ ̲Κ̲ο̲ρ̲ί̲ν̲θ̲ο̲υ̲ ̲έ̲χ̲ε̲ι̲ ̲έ̲λ̲θ̲ε̲ι̲ ̲σ̲ε̲ ̲ο̲ρ̲ι̲α̲κ̲ό̲ ̲σ̲η̲μ̲ε̲ί̲ο̲.̲ Το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την λειτουργία του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Υπάρχουν ελλείψεις σε παθολόγους, χειρούργους, παιδιάτρους ενώ λείπει παντελώς η βασική ειδικότητα του Πνευμονολόγου.
✔Γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και αγωνία;
✔Γιατί καταδικάζει σε αρρώστια και θάνατο τους συμπολίτες μας σε ευάλωτες ομάδες;
✔Γιατί δημιουργεί ανισότητες στη μάχη για ζωή;

Ως Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία δεσμεύομαι να ενώσω τη φωνή μου και όλες τις δυνάμεις μου με όλους όσοι διεκδικούν έ̲ν̲α̲ ̲σ̲ύ̲γ̲χ̲ρ̲ο̲ν̲ο̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲δ̲υ̲ν̲α̲τ̲ό̲ ̲Ν̲ο̲σ̲ο̲κ̲ο̲μ̲ε̲ί̲ο̲ ̲Κ̲ο̲ρ̲ί̲ν̲θ̲ο̲υ̲.̲

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με τις 8 μεγάλες τομές για το ΕΣΥ, όπως παρουσίασε ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης, αποσκοπεί σε ένα Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας αναγεννημένο και ισχυρό που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας