Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεφύρι-Αγία Βαρβάρα: Ρομά χάκερς με κομπιούτερ στα τσαντίρια άρπαξαν 2 εκατομμύρια ευρώ

Οι άγνωστοι είχαν έδρα το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα και υπέκλεψαν από ανυποψίαστους πολίτες συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ.
Μία απίστευτη απάτη είχαν στήσει Ρομά σε Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα. Επρόκειτο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από το οποίο οι άγνωστοι κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.



 

Οι Ρομά ξεγελούσαν και πολλούς κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας.

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έναν μητροπολίτη και μοναχές.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για το περιστατικό στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είχαν κατασκευάσει πλαστές πλατφόρμες, αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και να έχει εξειδικευθεί αυτός που το κάνει. Εκπαίδευαν παιδάκια 15 – 16 χρόνων να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να μπουν στις διαδικτυακές απάτες».

Σχετικά με τα ευρήματα της Αστυνομίας στα τσαντίρια ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε: «Βρήκαμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ”τούμπανα”, όπως το λέει η νεολαία, δηλαδή υπερενισχυμένους».

Το κύκλωμα αυτό δρούσε περίπου από 8 μήνες έως και ένα χρόνο.

megatv