Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αργολίδα: Κι άλλος σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στη δουλειά!

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου. Συνέβη σε πάρκο με ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή του Αχλαδόκαμπου στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στα κάτω άκρα, ενώ γίνονταν εργασίες συντήρησης σε ανεμογεννήτρια, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνάδελφοι του εργαζόμενου που τραυματίστηκε, τον μετέφεραν με δικό τους αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα ένα αγροτικό, σε σημείο της περιοχής (πρώην εστιατόριο Αρδάμης), όπου από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το σημερινό εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην λίστα των εκατοντάδων ατυχημάτων που συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα. Στην ουσία πρόκειται για “προδιαγεγραμμένα εγκλήματα”, λόγω εντατικοποίησης της εργασίας και απουσίας μέτρων και μέσων ατομικής προστασίας, που πλέον είναι κανόνας μέσα στους χώρους εργασίας και όχι εξαίρεση.

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά “η κακιά στιγμή”. Κάθε εργατικό ατύχημα έχει την ίδια υπογραφή: Την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Οι ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες! Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οδηγεί σε αυτά τα εγκλήματα, αφού επί της ουσίας το κράτος μέσα από ένα τεράστιο πλέγμα αντεργατικών νόμων παρέχει μια έμμεση “ασυλία” στην εργοδοσία. Πάνω σε αυτό το αντεργατικό πλαίσιο στηρίζεται και η καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε αποκαλείται ανάπτυξη “για όλους”, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, είτε “δίκαιη”, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται, η υγιεινή και η ασφάλεια “κοστίζουν” για την εργοδοσία, ενώ, οι όροι δουλειάς φέρνουν καθημερινά τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την εξουθένωση, μεγαλώνοντας κι άλλο τους κινδύνους.

Κι ενώ οι συνθήκες δουλειάς σε όλους τους χώρους επιδεινώνονται ραγδαία, τόσο μέσα από τους “νόμιμους” δρόμους που προβλέπει η αντεργατική νομοθεσία, όσο και μέσα από την εργοδοτική αυθαιρεσία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποδεικνύονται εντελώς …διακοσμητικοί, λόγω της δραματικής υποστελέχωσης, αφού σταδιακά αποψιλώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ΣΕΠΕ υποβαθμίζεται, τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν, αλλά και λόγω του πλαισίου λειτουργίας τους.

Άμεσα να διερευνηθεί το εργατικό ατύχημα και να αποδοθούν ευθύνες

• Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς.

• Να στελεχωθούν οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας.

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην δείξουν καμία ανοχή, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής. Σε αυτόν τον δρόμο το ΚΚΕ ρίχνει όλες του τις δυνάμεις».

902.gr